Tuesday, July 21, 2009

110709..


Bismillahirrahmanirrahim..

~Bila saya rindu kat family..~

Saya pun tak tau la apa dah jadi dengan diri..
makin besar ni, makin menjadi-jadi pulak homesick..huhu..
Tengok orang lain macam cool je..
xde nak resah gelisah macam saya ni..huhu..
So di waktu petang ni, di saat Diana xde kat bilik(dia ada lab..), di kala nisah nak mencari motivasi untuk belajar, so nisah pun mengenang kembali hari terakhir bersama family sebelum pulang ke kuantan..(macam buat karangan je..)

Alkisahnya, pada 110709 bersamaan hari Sabtu, saya n family keluar untuk lunch kat luar..
saya yang mengada-ngada nak makan kat luar since duit PTPTN dah masuk..
kira saya belanja family makan..best sgt perasaan time tu..
rasa macam baru dapat gaji n nak belanja orang yang kita sayang makan..
oh, indahnya perasaan itu..

Sampai je kat Sungai Petani, saya g ambil duit dulu..then kasi RM50 kat mak, abah n adik..tu je la yang mampu saya bagi..biasa la, nama pun student kan..huhu..
adik sengih je dapat RM50..biasa la budak kecik..

Lepas makan, saya ajak adik g shopping.. nak beli semua barang keperluan sebab kalau nak banding dgn Kuantan, kat SP lebih murah kot..yang paling best, tak payah nak pening2 kepala nak cari barang sebab saya dah biasa dengan kedai n shopping complex kat Sp..beli pencuci muka n toner kat Central Square.. pastu beli kasut n beg kat deretan kedai dekat dgn stesen bas(tak tau nak describe tempat tu cane).. dan alhamdulillah, I got all the necessary things..

Tapi sekarang saya rasa menyesal pulak g beli kasut n beg..sebabnya, saya xpakai pun..beg sandang pun xsentuh lagi..sebabnya, saya memang tak suka bawa beg g kelas..kalo g kelas, bawa fail besar warna PURPLE, then letak purse, kunci bilik, hp,pen n note book dalam tu..hm, bila pk, bagus jugak camtu..beg yang baru beli tu tahan lama sikit kot..huhu..same goes to the shoe..rasa xselesa nak pakai kasut baru..nak jugak pakai kasut getah yang macam budak2(ni mak la kata..)..adik pun kata pelik, tp nak wat cane, saya rasa selesa pakai, so lantak la orang nak cakap apa..hehe..yang penting diri sendiri selesa..

Ok berbalik kepada tajuk..lepas je beli barang, dalam kol 5pm, balik rumah untuk kemas2 before balik naik bas ke kuantan pukul 8.30pm..part naik bas xyah cite kot sbb nanti saya sedih,,(mengada-ngada lagi..)..

ok, dah abis..
ps: dah kurang sikit rindu..xnak call mak sebab nanti lagi rindu..T_T

2 komen:

نىك محمد حافظول on July 25, 2009 at 4:53 AM said...

hahahah.. best la citer ukhti....

kelakar sagt, jalan citernya short tetapi menghiburkan.. nanti cikgu right yer, hahahahha

belanja la saya makan sekali,, shopping shopping and then tengok wayang.. hehehe, guraw ajer yer.. lupakan semua itu

selamat menimba ilmu kembali... hope success selalu

KiRaNa on July 25, 2009 at 8:24 PM said...

tq2..mmg kena menimba ilmu bertimba2 sem ni...
kamu pun..belajar rjn2 ye..