Thursday, July 30, 2009

:: Tangisan.. ::


Bismillahirrahmanirrahim...

Mengikut cerita mak, saya suka sangat menangis time baby dulu...bila nak makan pun nak nangis jugak..tapi habis jugak satu mangkuk nestum...huhu...pastu pulak, kalo sakit sikit, punyalah nangis macam luka teruk..dan mungkin sebab suka menangis tu la menyebabkan saya ni rabun...(sy pakai spek sejak darjah 3 tau..kaya la kedai spek kat sg petani..huhu..)bila direnung kembali, susahnya mak nak besarkan saya..macam2 kerenah..bila kecik, suka menangis..dah besar sikit, keras kepala dan suka memberontak...harapnya sekarang ni mak dah risau dengan perangai saya..mak pernah cakap saya dah banyak berubah sejak masuk Kisas..alhamdulillah.. *muka bangga sikit*

Agaknya gene menangis dalam badan ni terlalu dominant kot..(konon nak aplikasikan apa yang saya belajar dalam Human Genetic..huhu..)bila dah meningkat dewasa ni, air mata ni cepat je nak mengalir..tambah bila homesick, even geram dengan adik pun saya nangis...lepas solat Zohor tadi pun saya nangis lagi..menangis untuk sebab yang xde la besar untuk ditangisi..but menangis tu best...=p..lepas menangis, rasa lega sangat..kalau dulu, bila tengok tv dan ada adegan pelakon sepahkan semua barang dalam bilik bila tengah marah, saya pun terasa macam nak cuba..terfikir time tu, best ke buat macam tu? bole hilang ke marah bila baling semua barang?huhu...(tapi saya xbuat la camtu..xjadi bila fikir nanti kena kemas balik bilik..xke membuang masa dan tenaga?hehe..)

Oh berbalik kepada isu menangis...saya cuma harap bila dah bergelar ibu nanti, saya lebih tabah dan kuat untuk tidak selalu menangis...tak sanggup rasanya nak menangis bila anak buat salah...sebab setitis air mata ibu yang mengalir sebab sedih dengan sikap dan perilaku anak, air mata itu ibarat satu lautan untuk si anak berenang di akhirat nanti...so sekarang la time nak nangis puas2..huhu...bila dah kahwin dan ada anak, kena tahan menangis..(entah apa2 la saya ni..)..

conclusionnya, menangis itu best...hehe..sekian terima kasih..

~rindu untuk menyebut perkataan "teriak"..nak balik rumah!!~

4 komen:

نىك محمد حافظول on July 30, 2009 at 9:59 PM said...

saya lama dah kata si kirana nie memang kelakar! hahaha

نىك محمد حافظول on August 1, 2009 at 2:58 AM said...

dah seribu kali 9 dah saya buka blog ini, tapiiiiiiiiiiii aawk tak menghargainya,,

(dengan nada yg sedih dan suara yg keesak esakkan, huk huk huk)

KiRaNa on August 1, 2009 at 9:08 AM said...

nik hafizul,

huhu..sori ye...
busy sgt..
ptg smlm kuar shopping, then g pasar mlm, then ada meeting malamnya..
xsempat nak buka blog..huhu..
oh hari rabu n khamis busy study utk kuiz...
~sy dah xplain panjang lebar..harap penjelasan diterima..=)

*sgt tipu kalo dah buka blog ni 1000 kali..=p*

Anonymous said...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10604 movies of lure DVD quality

We hold thousands of the hottest movies you've been waiting to watch! And they're infrequently nearby in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are categorically no limits. Download as much as you want with incredibly treble speeds. No additional software is required!
Unreservedly click on a tie, download a cinema and guard it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://i038.radikal.ru/0910/6d/1c3f50e4ddf0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Curse of the Golden Flower
Rain Man
007 Quantum of Solace
Crocodile Dundee
Harsh Times
Short Circuit
Love Actually
Munich
Home
General's Daughter, The
How to Rob a Bank
Biker Boyz
Death Proof (from Grindhouse)
Federal Protection
Sleepless in Seattle
Kingpin
Blur
In the Line of Fire
Gremlins
Species III
5ive Girls
Kid Galahad
Dark Honeymoon
Man Who Would Be King, The
National Security
Hells Angels on Wheels
Boogeyman 2
I Still Know What You Did Last Summer
Barbie Fairytopia: Magic of the Rainbow
Slow Burn


[url=http://www.netknowledgenow.com/members/stefanefremenk.aspx]Dangerous Liaisons [/url]
[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Last Orders [/url]
[url=http://forums.quark.com/members/fridaljakov54.aspx]Return of Sabata [/url]
[url=http://mauiview.com/upperbay/members/sajfuddinpamfi.aspx]Ghost World [/url]
[url=http://freewebhostingtipsonline.com/members/nasihzhemchuzhnij.aspx]Shelter [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Feast [/url]
[url=http://coredeveloper.net/members/klarissagolutv.aspx]Rocky V [/url]
[url=http://tamerfarag.com/members/nuzarprohorenk.aspx]Facing the Giants [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Fly, The [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Cleaner [/url]