Saturday, August 15, 2009

:: Moga diri ini kuat untuk menghadapi hari2 sukar ::


Bismillahirrahmanirrahim...

Pertama sekali, al fatihah buat Allahyarham Ustaz Asri..moga roh allahyarham ditempatkan di kalangan orang beriman..takziah buat keluarga allahyarham..
*sedih sangat dapat tau berita ni..tambah bila dengar lagu Pergi tak kembali..*

.......

ok berbalik kepada tajuk..

Minggu ni terlalu banyak bebanan kerja..
Sampai je Uia pagi Selasa, saya menyibukkan diri menyiapkan proposal..
Dengan kemudahan internet yang ada, dapatlah saya berdiskusi dengan Jihah kat ym..
Kitorang pilih tajuk antimicrobial study, so senang la nak discuss..tambah pulak extraction method sama..so memang diskusi sangat2 membantu..
mungkin lebih membantu dalam aspek nak meyakinkan dan menyedapkan hati..
ye la..kalau method saya salah, maknanya method jihah pun salah..hehe(bak kata saya.."xpa jihah, kalo salah, kita salah sama-sama"..hoho)

To be honest, saya seakan tak bersedia nak memulakan FYP..rasa macam muda lagi untuk start FYP..(baru 3rd year 2nd sem...huhu..mengada2 betul..)..
tapi since batch kitorang(062) sikit dan mengikut study plan yang disediakan, kitorang memang kena join senior batch 061 untuk FYP...huhu..

*ok...itu hanyalah rasa tak puas hati yang xsepatutnya dirasa..(statement apakah ini?ok abaikan kalau xpaham..)"

hakikatnya, saya KENA jugak hadapi... proposal dah selamat dihantar..sekarang tengah nak siapkan powerpoint untuk presentation proposal next Wednesday n Thursday...
pastu nak kena bersedia untuk practical presentation yang dah beberapa kali ditangguhkan..yang tu next next week..

Hari ni dan esok, ada pulak kelas Human Genetics..pagi dan petang pulak tu..sangat2 penat...but KENA jugak hadapi kan..kalau xmau penat wahai Nisah, sila la ucap bye2 kat Uia n balik tanam pokok jagung kat rumah..hmm, xmau la tanam jagung..nak tanam bunga la..(ok, mengarut lagi)

~ok untuk mengelakkan lebih banyak karutan dikarut marutkan, better saya stop..~

moga diri ini kuat untuk hadapi segalanya..

Rabbi yassir wala tu'assir...amin..

5 komen:

Nik M Hafizul on August 16, 2009 at 12:28 AM said...

i suppose u tulis panjang panjang lagi kandungan yang merangkumi karutan - karutan yang bnyak,

sebab di sini saya boleh ketawa kuat kuat, samapiakan semua org pandang, can u emegine. hahahahaha

relax, respek n cool, jgn tesionn2 taw!

KiRaNa on August 16, 2009 at 6:20 PM said...

dan itu jugak bermaksud awk akn cepat menuju ke alam barzakh la kan...sekian~

*juz kiding ya..=p*

najihah87 on August 16, 2009 at 8:57 PM said...

nisah...
1st time bc blog ampa. Byknya nm km dlm blog ampa. Hehe... Syok jg bc blog ampa ni. Bleh gelak2 skit. Huhu.. Malasnya nk siapkan powerpoint. Chayok2!

Nik_M_Hafizul said...

Kah Kah Kah Kah

sebab itu saya lebih suka komen di sini darpd sok ckp ngan awak dalm ym..

kat sini leh saya gelak sepuas puasnya....... Hahahahaha..

Hillarious!

KiRaNa on August 17, 2009 at 12:20 AM said...

jihah,
yaka?ni mesti sbb link kat ym kan..hoho..
tu la..byk kali kami mention nama ampa..=)

huhu..kami mls jugak..xtau dah nak simplify lagu mana..
chayok2 jugak!

nik hafizul,
ada beza ke ym ngan comment kat cni?
rasa sama je..kat ym pun awk suka ketawa jugak walaupun xlawak,,,hoho..