Tuesday, August 11, 2009

:: Perjalanan pulang yg memenatkan.. ::


Bismillahirrahmanirrahim..

I'm back..(^_^)
owh, saya gembira kerana saya berjaya membuat keputusan untuk balik awal ke uia..
sangat susah untuk buat keputusan ni memandangkan hidup saya kat rumah sangat2 best..
dapat makan makanan yang sedap..dapat tengok tv..dapat main dengan kucing (main sampai bercalar tangan sbb kena cakar dgn moli..moli pun satu..org geletek sikit dah nak cakar2..huhu..)..
pendek kata, banyak la saya dapat buat..huhu..
cuti yang sepatutnya sampai khamis, saya pendekkan sampai isnin...(sob..sob..)
semuanya kerana proposal FYP yang xsiap2..
saya pun tak tau la apa masalah saya...balik rumah je, mesti malas nak wat "keje sekolah"..huhu..
malu je dengan adik yang sudah rajin buat homework..(exam baru2 ni dia dapat 100% untuk 2 subjek..tabik spring la kat dia..)

ok, berbalik kepada tajuk asal..
nak cerita pasal perjalanan pulang dari sungai petani ke kuantan yang sangat meletihkan..=(
sebabnya driver bus tu pasang lagu kuat sangat..
Mula-mula ok lagi sebab dia pasang lagu Siti Nurhaliza..kebanyakan lagu Siti saya dah pernah dengar, so xde la rasa terganggu..
Bila dah sampai Butterworth, saya cuba pejamkan mata dan pekakkan sedikit telinga..
Baru je nak terlelap, pak cik bus tu tukar cd plak..dia pasang lagu Ella pulak..terus mata saya terbuka luas..
lepas habis lagu Ella (dalam sejam lebih jugak la..), Pak cik tu pasang cd cite omputih..xtau la tajuk apa..huhu..tu pun sgt kuat volumenya..
Last2, saya tertidur lepas cite tu abis..pukul 1 pg rasanya..(bas bertolak pukul 8mlm, tp pukul 1 baru nak tidur..huhu..)
Sampai Kuantan pukul 6.20pg...amik teksi then balik mahallah..

ps: agak menyesal balik awal..huhu..tp demi nak siapkan proposal, saya sanggup berkorban..(^_^)

2 komen:

Szakif on August 12, 2009 at 7:13 AM said...

nisah memang susah nak tido dalam kebisingan eh?

hehe.. sila belajar skill tu.

KiRaNa on August 12, 2009 at 12:49 PM said...

hmm, xjugak..kalo ada katil n dpt tido dgn selesa, saya bole je tido dlm kebisingan..hehe..

tu la..kena bljr utk tido dgn nyenyaknya dlm bas..huhu..