Sunday, July 20, 2008

Ya Allah, aku redha andai inilah yg terbaik untukku..


Bismillahirrahmanirrahim..

Semalam aku diserang symptom mata merah..
Da lama symptom ni xdtg menguji aku..
Setelah lama menyepi, smlm ia muncul kembali..ohh, tidak!!
Mula2, Diana tegur ptg smlm.."Nisah, mata awk merah ek?"
Time 2, kemerahan 2 xnmpak sgt, n aku pun xrsa sakit, so dgn confidennya aku jwb.."xde la.."
Bila malam menjelma, bru la nampak mata aku stat merah..
n ari ni, lg merah..n yg xtahannya, i cannot read anything..
(tp yg confusenya, time nak post kat blog, xpe plak..confuse100x)
huhu..

Bila pk2 balik n muhasabah diri, mayb Allah nak ingatkan aku spy xleka dgn nikmat dunia..
Ye la, since last week, asyik online je..
Bca Quran pas solat 2, mmg la bca(alhamdulillah) tp xstudy sgt..
mana taknya, bla bka notes, laptop kat sblh..
pas2 dlm dilema..xtau nak pilih antara dua..notes ke laptop..
last2, syaitan da berjaya menghasut, n aku pn dgn selambanya menolak notes ke tepi n memberi tumpuan kat laptop...truknyeeeee!!!!!!
"Ya Allah, ampunkan dosaku.."

So, mlm ni kna kuatkan diri tuk study..
no nater wat, kna abiskan stdy mgt mlm ni..
Nisah, u can do it..
Allah wif u..

Ya Allah Ya Tuhanku..
Aku redha dgn ujian yg Kau berikan padaku..
Andai inilah yg terbaik untukku, aku terima YA Allah..
AKu redha dgn ketentuanMu..

Ya Allah,
Aku bersyukur kerana Engkau masih menyayangi aku,
walaupun terlalu byk dosaku padaMu..
Berikanlah aku kekuatan tuk menghadapi ujianMu ini..
Hindarilah aku dari mengeluh dgn dugaan ini..
Lapangkanlah dadaku YA Allah..
Sesungguhnya aku tahu ujian yg KAu berikan adalah utk menghapus dosa2ku..
amin Ya Rabbal 'alamin..

5 komen:

aisyateru on July 21, 2008 at 4:27 PM said...

ye nisah..
kte pon ade gak..
sindrom gegatal..
tpi mayb dat is some sort of kifarah to me...
byk sgt wat dosa..
nevertheless..
i'm gratefull that ALLAh still loves us..

KiRaNa on July 21, 2008 at 9:59 PM said...

yeah, u're rite..
Allah nak suh kita ingat kat Dia..

scarlet D on July 23, 2008 at 8:08 PM said...

post yg ni rs kelakar
walaupun awk skt mata, tp skrg dah elok kan..hihi kte ttp nk ketawa jgk bl bc...awk ada selitkan ayat extra funny
smga Allah tak tarik nikmat yg dia dah berikan kat kte ni
^-^

KiRaNa on July 23, 2008 at 11:25 PM said...

Yeke?ape yg xtra funnynye?
alhamdulillah, da elok..
da xlarat nak jwb bla org tnya.."nape ngan mata?"huhu

Diana, when i write dis, i'm really hungry..
tp kna thn diri..
kna mkn sok pg, time sahur..
k slmat bersahur sok..
mga2 kte bgn sahur sok..=p

sueabubakar on August 7, 2008 at 2:07 PM said...

salam ziarah ^^
nisah..sue ni..suliana..
kef haluk al'an???
rindunye kat kamu...