Wednesday, April 22, 2009

:: P.R.A.K.T.I.K.A.L ::


Bismillahiurrahmanirrahim...

Salamun 'alayk..

Hari ni dah masuk hari keTIGA saya bergelar pelajar praktikal di Hospital Sultan Abdul Halim..

Pengalaman yang amat2 best but sangat2 penat..bangun pagi2 kol 5.30am(dah lama xkena PAKSA bangun pagi2 macam ni..huhu..)..
pastu abah antar g hospital(sbb abah xbagi saya drive.sayang sgt kat KERETA dia..lagipun, sy baru je dpt lesen..haha..)
sampai hosp kol 7.45am(awal giler..saya kan SKEMA..hehe..)..
pastu punch card warna kuning(sangat2 JAKUN bila mula2 guna punch card tu..huhu..)
then kerja n rehat kol 1-2pm..
Kol 5pm, balik..(yeay..setiap hari saya xsabar2 nak tunggu kol 5pm, sbb nak balik n makan..hehe..)
n jumaat dan sabtu, CUTI..(suka3..)
ahad keje. but rehat dari kol 12.15-2.45pm..(bole berjalan n melawat hospital..hehe..)
~tu la jadual yang telah, sedang n bakal saya jalani..huhu..moga Allah permudahkan..

Betul la kata senior ni..penat belajar dengan penat kerja tak sama..huhu...

For this week n next week,. saya n sorang lagi kawan dari MSU(kenal time daftar ari isnin lepas..) ditempatkan kat hematology unit..next2 weeek kat blood bank..
pastu kat unit lain(microb, biochem, histopathology, cytology n immunology)

ps: Banyak sebenarnya nak taip tapi masa amat tak mengizinkan..ni pun sempat singgah cc jap sebab abah fetch kat hospital kol 5 td n saya kena tunggu abah abis kerja pukul 8mlm ni..pasni nak solat Maghrib kat masjid..kol 8 nti baru la bole balik rumah..sangat2 rindu kat bantal n tilam..hoho..

c ya in the next entry..mayb nexy week..(^_^)
wslm..

6 komen:

Aya-chan on April 22, 2009 at 8:17 PM said...

nisah..
huhu, btul2..
mmg penat gler2, tp sgt2 best..
partner kte pun dak MSU gak.. kitorg 2 org jer dak biomed kat situ..huhu~

Szakif on April 23, 2009 at 2:06 AM said...

aku dulu buat praktikal, walopun penat tapi best pasal staff dalam makmal tu gila2.. ade plak aku yang memang gila ni, tambah2 lagi gila makmal tu. haha~ sampai skang memang takkan lupa pengalaman buat praktikal.

nasehat aku: jangan sesekali sombong dengan staff2 kat situ. jadikan mereka macam kawan walopun hakikatnya maybe ade jurang daripada usia dan pangkat.

berusaha!

Szakif on April 23, 2009 at 2:07 AM said...

owh yes satu lagi, jaga professionalism!

sueabubakar on April 29, 2009 at 6:13 PM said...

huhu..baru tau yg nisah tgh praktikal skrg

selamat berinternship nisah! :)
jg diri leklok na kat sepital tu
tup2 nnt ngorat olh doktor2 di sana kang :P

KiRaNa on May 4, 2009 at 7:11 PM said...

thanx suma..
xsempat nak reply satu persatu..
(really hope ada duit byk spy bole beli broadband..haha..)

sunshine on December 31, 2014 at 12:18 AM said...

salam saya nak tanya, dekat situ ada disediakan hostel tak untuk plajar praktikal?