Thursday, September 3, 2009

:: Jerawat oh jerawat.. ::


Semenjak dua menjak ni, tidur saya dah makin tak teratur..awal2 sem dulu, macam ok...walaupun busy, tapi boleh je nak tidur awal...makanya, jumlah jerawat di muka pun bertambah...huhu...jadinya, kekerapan merawat jerawat pun terpaksa ditambah..kekadang saya jeles jugak bila tengok kawan2 lain yang tak de jerawat...memang keturunan xde jerawat kot..huhu...yang saya pulak, even terlupa nak letak toner kat muka pun sudah cukup untuk menyebabkan jerawat tumbuh..

Sekarang saya pakai pencuci muka T3 (memang dikhaskan untuk kulit berjerawat..)..pernah beberapa kali saya cuba tukar pencuci muka..konon nak jimatkan kos penjagaan muka..pernah saya cuba guna pencuci muka al aishah, gervenne dan ada lagi(dah tak ingat..)..tapi semuanya tak berkesan..daripada nak jimatkan duit, terus berlaku pembaziran..(-_-) so sekarang ni, saya setia je dengan T3..selesai masalah...

Ok, itu baru cerita pasal pencuci muka (tambah dengan toner sekali).. ada lagi satu benda yang diperlukan untuk merawat jerawat..namanya, tea tree oil..minyak ni banyak jugak la membantu kurangkan jerawat..tapi tu la, mahal kot..satu botol kecil dah RM22..(bagi saya, mahal la...huhu..) tapi tahan jugak kot dalam 2 bulan..kelakar gile setiap kali nak pegi beli minyak ni..muka saya mesti masam bila nak bayar..

tak sabarnya nak keje...nanti nak pegi new york skin solution..(ambik kau..mahal gler kot..) sabar ye nisah..mengaji pandai-pandai..bila kaya nanti, kita pegi new york eh..hoho...

~kesimpulannya, tidur kena cukup and on time..jangan jadi mcm saya..update blog ni pun sebab x boleh tidur...=(

2 komen:

diana.wahid on September 3, 2009 at 8:53 PM said...

heee....tak penah nmpk pun muka masam time nak byr. pandai awk susun ayat, bila baca rasa nk ketawa. wah3, new york skin solution? mari2...mari kita mengaji pandai2. esok2 ada rezeki leh pegi sane..
p/s: x kisah tdo tak teratur..asal cukup tidur sudah...hehe

KiRaNa on September 4, 2009 at 12:18 PM said...

muka kite masam time kat kedah je sbb mmg kat sana je kite akan beli minyak tu..hehe..(selamat la awk dari tgk muka kite yg masam..)
muka awk dah ok la..xde jerawat pun..xperlu rasanya nak ke new york tu..ehehe...beribu2 kot nak kena laburkan kalo nak g new york tu..huhu..

ps: bukan cukup, tp terlebih tidur ada la..kite tido siang byk kot..huhu...