Monday, December 22, 2008

:: Selamat kembali ::


Bismillahirrahmanirrahim..

Setelah agak lama blog ni bercuti, saya akan kembali mengaktifkan diri dalam aktiviti berblog..inshaAllah..sem 2 sesi 2008/2009 sudah bermula, dan tentunya masing2 mempunyai perancangan, azam, misi, visi dan pape perkataan yang sewaktu dengannya..apa pun perancangan dan agenda anda, semoga apa yang dirancangkan mendapat rahmat dan keberkatan dari Rabbul Izzati..dan semoga dengan restuNya, segala apa yang dirancang bakal tercapai, inshaAllah..

Semasa cuti yang lepas, saya berkesempatan membaca beberapa blog time g tengok result exam kat cc..apa yang boleh saya katakan kat sini, pape pun result yang kita dapat, itu adalah yang terbaik buat kita..mungkin ia mengundang kekecewaan kepada kita, namun mungkin itu merupakan pengajaran yang semestinya amat bernilai dalam meniti kehidupan kita yang sementara cuma ini..kalau kegagalan itu berpunca daripada kurangnya belajar, untuk sem ni, tingkatkan usaha..andai kita dah usaha dengan semaksimumnya, tapi result tak ‘berbaloi’ dengan apa yang diusahakan, mungkin doa dan tawakkal kita tak seiring dengan usaha..mungkin juga kita study hard tapi tak smart..namun yang pasti, Allah ingin menguji sejauh mana kita redha menerima dugaan dan ujianNya..yang penting, jangan berputus asa, tingkatkan usaha dan lipatgandakan doa kepadaNya.. sebagai hamba Allah, kita hanya mampu berusaha, Allah jualah yang berhak memberi samaada kejayaan atau kegagalan..inna ma’al ‘usri yusra..

So, berusaha selagi terdaya, jangan lupa banyakkan berdoa dan tingkatkan kebergantungan kita kepadaNya..inshaAllah, kejayaan akan menanti di akhir jalan perjuangan..Buat akhirnya, selamat memulakan perjalanan untuk semester ni dan pastikan kita berada di lorong yang betul..hehe..kalau anda macam saya(susah nak faham n kena betul2 beri tumpuan dalam kelas n kena study lebih gigih..) sila la guna lorong sebelah kiri..kalau kita nak sampai ke destinasi pada waktu yang sama dengan orang yang menggunakan lorong kanan, kita kena la memulakan perjalanan lebih awal..so bersiap sedia daripada sekarang k..all d best buat semua..(“,)

“Rabbi yassir wa la tu’assir Rabbi tammim bilkhoir..”

4 komen:

org yg jauh tp dekat said...

ade org tue xnk bgtau pn brape result die~..anyhow welcome back to kuantan~ =)

KiRaNa on December 22, 2008 at 10:19 PM said...

sapa ek org tu?
ish2, xpatut betul..hehe..
kte rase cam kenal je dgn org jauh tp dekat ni..=)
mmg dekat pun kan..
awk belanje kte big apple dulu, baru kte gtau result kte..haha..

btw, thanx coz mengalu2kan kedatangan kte ke kuantan..
terharu sgt2..=)

Orang Yang Dah Nak Grad on December 22, 2008 at 11:50 PM said...

entry ni sangat motivational. mohon tumpang dikhabarkan kepada seseorang yang kukenal :)

TQ

KiRaNa on December 23, 2008 at 7:54 AM said...

owh..sila-sila..=)