Sunday, March 1, 2009

:: Konon2 nya lah kan.. ::


Salam..

konon2nya lah kan.
beberapa hari lepas, saya buat keputusan untuk bersara dari aktiviti berblog ni since macam dah ketandusan idea nak tulis apa..
atau mungkin lebih tepat untuk saya katakan saya merasakan blog saya nih dah macam xserupa blog..(er..paham tak? kalo tak paham xpe je sbb penulis sendiri pun xpaham..huhu..)

idea asal nak delete je blog ni, tapi since kesian kat kucing2 kat atas ni, rasa xsampai hati pulak nak delete..
lagipun, nanti saya nak tunjukkan kat anak-anak blog ibu diorang..=p
ok, dah terkeluar dari tajuk asal..

tapi bila dah lama(seminggu je pun..) xmenulis, rasa rindu nak menulis..=p
ditambah pulak dengan kenaikan tekanan mental dan perasaan yang agak dahsyat(ni sebab nak siapkan draft EAP.huhu..)
so I need to write something di kala tgh tak ada idea untuk buat draft EAP..

so dengan lafaz Bismilahirrahamnirrahim, saya dengan ini mengisytiharkan penarikan balik hasrat untuk bersara dari berblog..huhu..

hmm..actually, banyak perkara berlaku dalam masa seminggu ni..
antaranya, I've made 2 important decisions in my life...

firstly, inshaAllah,saya akan amik Clinical Pharmaceutical Research for my concentration..
dan semalam, dengan hati yang agak tenang, saya membuat keputusan tersebut..(tu pun sebab kena pre reg..kalo tak, memang xdecide apa2 lagi..)
hope this is the best decision for me..
tapi, bak kata seorang kawan, ada 3bulan lagi untuk wat solat istikharah and fikir betul2..
seorang lagi kawan plak cakap concentration ni xpenting sangat pun.. n still bole amik tajuk yang tak berkaitan dengan concentration yang saya amik untuk final year project nanti.
thanx friends for all d support..
thanx sbb bertahan dgn perangai kite yang mudah gelabah ni..huhu..
sedih la plak bila membayangkan yang the fab ten akan berpisah next sem..(T_T)
kalo ikutkan core course yang kitorang add untuk next sem, kitorang hanya akan jumpa time kelas Human Genetics and Research Methodology je..
yang lain, suma concentration courses..
tp takpe, kat mahallah bole jumpa lagi..

2nd decision..(dia is not the important decision actually..)
inshaAllah, sy akan balik kedah next thursday..huhu..
akhirnya..setelah berhari-hari memikirkan, akhirnya saya buat keputusan untuk balik.
and abah macam suka je bila anak kedua dia nak balik..hehe..
hari tu pun abah macam tak de halangan bila saya cakap nak balik walupun selalunya abah xgalakkan balik kalau cuti kejap..
whatever it is, alhamdulilah sebab still ada tiket time g beli petang semalam..
alhamdulillah sebab dipermudahkan segalanya walaupun pada mulanya rasa nak batalkan niat untuk balik bila tengok ramai giler orang beratur untuk kat atm terminal..
nak tak nak kena jugak beratur coz xcukup duit utk beli tiket..
thnax nani n ilham coz bersabar menunggu kite..=)

ok, cukuplah setakat ini..
sekian..(^_^)

wassalam..

10 komen:

Szakif on March 2, 2009 at 8:36 AM said...

welcome to CPR, the real biomed.. hehe~ pasal dalam CPR nanti ko akan belajar courses yang berkaitan dengan research lebih lagi dan juge persediaan kepada industry yang berkaitan research.. :)

.:: Wanita Mustanir ::. on March 2, 2009 at 11:54 PM said...

Kirana,
awak amik farmasi ke biomed??

Aya-chan on March 3, 2009 at 1:03 AM said...

nisah, kte pun actually x decide btul2 lg nk amik pe..
ari tu register je tuk environmnt, tp lam ati ade rs nk amik cpr gak, huhu.. xde pendirian tul kan..

gud luck dlm menyiapkn 1st draft, hehe..:P

KiRaNa on March 3, 2009 at 8:16 PM said...

szakif,
thanx..
tp tu juz pre-decision je..hehe..
sbb mcm xpasti dgn keupayaan diri..

wanita mustanir,
sy student biomed..(^_^)

fiyah,
hehe..
amik je double concentration..
fiyah kan terror..hehe..
ps: alhamdulillah, draft bole antar next week..
tp kite still takut nak present..huhu..
all d best..
jumpa esok..hehe..

نىك محمد حافظول on March 4, 2009 at 9:29 PM said...

hehe..
boleh tahan,

نىك محمد حافظول on March 4, 2009 at 9:29 PM said...

hehe..
boleh tahan,

KiRaNa on March 5, 2009 at 8:10 AM said...

NMH,
bole tahan?0_0
xphm..

Anonymous said...

[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Mitzy Bags[/url] Popper is a house painter who is a big fan of Admiral Drake. [url=http://dkgoose.com]canada goose[/url] Hmyifzffd http://www.louboutinoutletuks.co.uk
byajtv 217848 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]canada goose expedition parka men[/url] 030852 [url=http://www.beatsbydreaonsales.com]beats by dre cheap[/url]

Anonymous said...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin[/url] It my perspective that the assumptions and guiding thought patterns garnered from the business of [proprietary] software are too inflexible to hold across the board for open source. [url=http://dkgoose.com]canada goose[/url] Bheljqhwv [url=http://csrhelix.com]canada goose jakke[/url]
ibqqba 646573 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]goose pictures for kids[/url] 914948 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose sale toronto[/url]

Anonymous said...

http://louboutinmart.co.uk The approximate retail price of the 20 Caplet package of Advil ibuprofen at Hartford, Connecticut area pharmacies such as CVS and Walgreens is approximately 4.99.. [url=http://dkgoose.com]canada goose[/url] Zoycyplvb [url=http://www.louboutinoutletuks.co.uk]louboutin uk[/url]
zktlrx 807065 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]canada goose winter coat[/url] 226660 http://www.beatsbydreaonsales.com