Friday, August 29, 2008

:: Ahlan wa sahlan ya Ramadhan ::


Bismillahirrahmanirrahim


Dikau semakin hampir tiba,
Menjadi tetamu seisi dunia,
Kehadiranmu bakal membawa bahagia,
Pada insan yang mendamba redhaNya..

Duhai Ramadhan yang mulia,
Meski persinggahanmu terasa sebentar cuma,
Namun kau menawarkan pahala berlipat ganda,
Bersama lailatul qadar, malam yang mulia..
Aku ingin ramadhan ini lebih baik dari sebelumnya,
Aku damba keberkatan lailatul qadar anugerahNya,
Moga Dia kuatkan hati dan jiwa raga,
Agar bisa kulalui segalanya dengan sempurna..

Salam sahabat-sahabat..
Di kesempatan ini, kirana ingin memohon jutaan kemaafan atas segala kekhilafan yang disengaja atau tak disengajakan..mohon dihalalkan segala-galanya.. Especially buat Angah, Aisyateru, Sue, Syud, LIB and szakif..maafkan segala ketelanjuran kata..thanx atas segala nasihat dan sokongan..

Since malam ni Kirana akan pulang ke pangkuan keluarga yang amat Kirana rindui, and since dekat rumah, internet connection is not available, I may not update my blog..but if umur panjang, 6/9 ni we'll meet again, inshaAllah..

Akhirul kalam, sekali lagi Kirana nak ucapkan:
"Selamat menyambut bulan Ramadhan..Ia datang bertamu hanya setahun sekali..Oleh itu isilah bulan yang penuh keberkatan ni dengan beribadah sebanyak-sebanyaknya dan semampu-mampunya.. kerana mungkin ini Ramadhan terakhir buat kita.."


"Ahlan wa sahlan shahrul barakah"


8 komen:

(^_^) Lady In Blue (^_^) on August 29, 2008 at 6:12 PM said...

LIB ingin memohon jutaan kemaafan jugak
i'll be home for a week..yeehaaa! XD
n my blog won't be updated till then

selamat hari raya
eh..selamat hari merdeka (hu~)
n
ramadhan kareem

scarlet D on August 31, 2008 at 10:19 AM said...

nice poem
u're good at it..
keep up d good work
slm ramadhan

Theiceworld on August 31, 2008 at 4:40 PM said...

Selamat Berpuasa :-)

sueabubakar on September 2, 2008 at 3:05 AM said...

terharu..
saya pun same nisah..
maafkan segala keterlanjuran kata sepnjg kita bersahabat..
semoga kite lebih hargai ramadhan kali ini..

insyaAllah..selamat berpose!

szakif on September 2, 2008 at 6:16 AM said...

wah! nameku ade juge kah? huhu~

Ramadhan Kareem and Ramadhan Mubarak!

Maaf juga atas keterlanjuran tingkah dan kata..

:D

KiRaNa on September 7, 2008 at 5:26 PM said...

LIB,
amboi, xsabaq nak ghaya ka?
hehe..

angah,
salam ramadhan..
maap atas sgla slh n clap..
along byk wat slh ngan angah..

theiceworld,
selamat berpuasa jugak..
sori da lama xlawat blog akak..
nti free, sy lawat eh..=)

sue,
amin..
jom sama2 lipatgandakan ibadah..
moga ibadah kita diterima..=)

szakif,
terletak ur name..bkn sengaja letak..hehe..
thanx coz membersihkan sawang kat my chatbox..=)

scarlet D on September 7, 2008 at 8:34 PM said...

bl nk update?
pas exam ye..

KiRaNa on September 8, 2008 at 2:21 PM said...

InshaAllah pas exam..
xde idea nak tulis pe..huhu..