Tuesday, May 26, 2009

:: Esok... ::


Salam..

Esok saya akan masuk microbiology lab..
nama lainnya ialah 'akuarium'..
sebab lab tu tertutup untuk mengelakkan microorganism tersebar ke seluruh jabatan patologi(sy rasa la..)
sejak petang semalam, si Izat asyik 'mengugut' saya dan Maha(kitorang akan mendiami microb lab esok..)..
"Siap la korang..bila korang masuk lab microb je, aku jadi senior korang plak..tgk la..sorang kena mop lantai, sorang wat culture kahak.." izat berkata dgn lagak yang dibuat-buat..(tak takut pun)

Tapi, bukan 'ugutan' tu yang buatkan saya takut..huhu..ada sebab lain yang saya sendiri tak dapat nak tafsirkan..huhu..
nak katakan staf kat situ suka tanya or garang, Hong n Ros cakap staf kat situ ok je..
Mungkin sebab sejak mula2 saya praktikal, ada la ura2 menyatakan yang kat microb lab, memang kena betul2 prepare before masuk..
So minda saya dah set macam tu kot..huhu..
Tambah pulak, saya tak prepare apa2 pun lagi..
Sat lagi baru nak baca sikit2..huhu..

Pape pun, moga hari esok berlalu dengan baik..
Ya Allah, permudahkan segalanya..amin..

2 komen:

D on May 27, 2009 at 2:01 PM said...

ops..awk dah tukar lab
hmm selamat menjadi shbt karib
encik bacteria
chayok2

KiRaNa on May 28, 2009 at 7:12 PM said...

thanx..
selain bacteria, shbt karib kite skrg ialah kahak, urine, stool dgn human tissue..=p
mula2 geli, tp hari ni dah ok sikit..huhu..

doakan kite tau...
rasa mcm xberapa sihat sikit..
badan terkejut kot dgn environment kat lab microb..huhu..