Tuesday, May 19, 2009

:: Nak tulis apa ek? ::


Salamun 'alayk..

Actually, saya tak tau nak taip pasal apa..
Hmm..tulis pasal praktikal la ek?
tu je benda menarik yang bole diceritakan..huhu..

Hampir 3 minggu di hospital, last week, saya dapat kawan2 baru..
ada 9 orang kesemuanya..(macam 'dragon ball ada 7 kesemuanya'..huhu..)
Mila, Santha, Xian, Tan, Hong, Yen, Eshwari, Ros, n Izat..
Ni la kawan2 yang mewarnai hari-hariku kat lab..thanx frens..
Minggu ni saya kat Bichemistry lab dengan Maha, Mila n Santha..
Geng2 bersembang kitorang ialah Yen dan Izat..(sebab dorang kat lab sebelah..)
sangat suka berkawan dengan diorang sebab dorang sangat2 baik..
Dan saya sangat2 suka sebab saya memang xpenah ada kawan berbangsa Cina atau India..
Moga perkenalan ini berpanjangan..

dan satu lagi benda nak cerita..huhu..
Saya tengah berusaha nak tinggal kat hostel hospital..
RM 30 je per month..sangat2 murah..
Mengikut kata Eshwari, bilik agak besar, pastu ada katil besar, meja n almari..
Tapi, dua hari lepas saya call kakak yang uruskan pasal hostel..
tp xde kosong..huhu..sedih sgt2..
Tapi di akhir perbualan, kakak tu bagi harapan kat saya..
Dia kata, kalo ada kosong nti, dia akn cakap..(^_^)

kalo ikutkan hati, memang la nak duduk kat rumah,.,'tapi kesiaan kat abah..
pagi2, terkejar2 nak hantar saya dan adik..
tambah kalau abah kerja malam..
pagi2 nak kena balik awal untuk hantar saya ke hospital..
pastu p tempat keje pulak untuk punch card..
walaupun abah xpernah cakap penat, tp saya tau abah penat sangat2..
thanx abah..
moga Allah memberi ganjaran pahala atas setiap pengorbanan abah..

dan sekarang ni, satu je doa saya..
andai dengan duduk kat hostel adalah perkara terbaik untuk semua, saya harap sangat2 akan ada tempat untuk saya kat hostel hospital..(^_^)
moga Allah tunjukkan jalan..amin..

lastly, harap untuk hari2 seterusnya, saya akan lebih bersemangat untuk praktikal..
to diana n fiyah, chayok2!!
Allah will always be with us..
n everything will be fine as long as we pray to Him..
all d best!

2 komen:

نىك محمد حافظول on May 24, 2009 at 12:53 AM said...

hahaha.. dapat kawan baru erk...

sehati sejiwa, saling kenal mengenali..

kasihan kat abah awak yer. awak patut tinggal jer kat hospital.. kalau takder hostel duk jer kat bilik m*y*t. hahahaha

sorry, im juz kidding

KiRaNa on May 25, 2009 at 7:15 PM said...

xjadi duduk hostel..
dah ada kosong, abah pulak xbagi..huhu..

ye la tu..bilik mayat ek?
nti la saya tengok ada kosong ke tak..huhu..